Een dansstage voor kinderen vanaf 8 jaar

GEANNULEERD

Beste danser,

Beste deelnemer,

Beste ouders,


We voelden het al aankomen, maar we hebben sowieso gewacht tot we officieel bericht kregen vanuit de cel jeugdwerk bij de overheid.
Alle paaskampen moeten geannuleerd worden, ook onze 5e internationale paasstage!

Jeugd & Dans vindt dit ongelooflijk spijtig, we zagen er zo naar uit om alle dansers terug te kunnen verwelkomen en te zien schitteren in de danszalen met onze top-danspedagogen.


In onze internationale paasstage kruipt veel voorbereidingswerk, want een dansstage komt er niet vanzelf …en vooral: wij hadden er zo hard naar uitgekeken om onze passie te delen met jullie kinderen! We waren er helemaal klaar voor en stonden al te popelen!

Uiteraard gaat de gezondheid van elk van onze medewerkers, danspedagogen, pianisten, begeleiders en van alle deelnemers en hun familieleden voor. Wij beseffen dat het in deze bizarre tijden een slimme beslissing was van de overheid om alle geplande activiteiten niet te laten doorgaan en contact te vermijden.

Vanuit de cel jeugdwerk kregen we gisteren om 16u het volgende bericht doorgestuurd via

e-mail:


‘Na overleg tussen Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle en De Ambrassade, ondersteuner van het jeugdwerk in Vlaanderen, werd beslist om alle jeugdwerkactiviteiten en vakantiekampen in de paasvakantie te annuleren. De minister en het Vlaamse jeugdwerk roepen ouders op om, vanuit solidariteit met jeugdorganisaties, geen of slechts een gedeeltelijke terugbetaling van de inschrijvingsgelden te vragen.’

Wij vinden het ongelooflijk spijtig, maar na de eerst bezuinigingen in de cultuursector en nu de crisis met het Coranavirus, durven we toch hopen op jullie begrip.
Heel wat kosten zijn al gemaakt. Dit gaat voor Jeugd & Dans, ons team en voor alle andere jeugdverenigingen sowieso een zware dobber zijn om verwerkt te krijgen.

 

Een volledige terugbetaling is na grondige analyse van onze financiële toestand helaas onmogelijk. Toch begrijpen we dat zeker voor velen van u, die wellicht in technische werkloosheid gaan terechtkomen, het ook financieel erg zwaar gaat worden. Daarom heeft
Jeugd & Dans besloten om toch nog 50% van het inschrijvingsgeld van de danslessen terug te betalen. Hopelijk vinden jullie net als wij dit een faire regeling waardoor de gemaakte kosten op een evenwichtige wijze gespreid worden tussen alle betrokkenen.

Uiteraard staat het u vrij het volledige inschrijvingsgeld af te staan aan Jeugd & Dans als extra steun voor onze reeds geleverde inspanningen. U kunt dit aanvinken op het inlichtingenformulier bij onderstaande link. Wij zullen dit warme gebaar met veel dank aanvaarden!

 

Wat overnachting in Jeugdherberg Pulcinella betreft: wij wachten nog op het bericht van deze instantie wat zij zullen beslissen voor eventuele terugbetaling. Zodra we hierover meer informatie bekomen, brengen wij U onmiddellijk op de hoogte!

 

Heb je met je gezin een annuleringsverzekering voor reizen en/of kampen? Check dan even of je via deze verzekering je inschrijvingsgeld kan laten terugbetalen. We hebben ons geïnformeerd en het zou kunnen dat dit bij sommige polissen het geval is. 

Laat het ons zeker weten zodat Jeugd & Dans Uw betaling dan NIET dient uit te voeren! Wij rekenen hier op jullie eerlijkheidsgevoel.

 

Jeugd & Dans stelde de vraag aan het ministerie of er nog een tegemoetkoming kan gedaan worden voor de fiscale attesten 2020 en de gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteiten voor deze dansstage.  Tot onze spijt konden ze hier geen antwoord op geven omdat dit de eerste vraag was die ze hierover kregen. Een onderzoek hieromtrent wordt uitgevoerd en wij zullen jullie later informeren wanneer een beslissing gevallen is. 

 

Maar het dansen stopt niet.  Nu niet, nooit niet! Jeugd & Dans wil jullie dan ook graag verwelkomen op de eerstvolgende Internationale dansstage die doorgaat van 17 tot 21 augustus e.k. Daar zullen we er met zijn allen een lap op geven!  Als extra aanmoediging geeft onze vereniging bij inschrijving van een volledige dansstage er een gratis 4e les bij!  Blijf allemaal dansen ook thuis kan dit! We moeten toch alles kunnen inhalen, nietwaar? Wij zien jullie dansers allemaal super graag!

Ondertussen moeten we ook de administratie hieromtrent verder goed opvolgen.
Daarom vragen we van jullie om het inlichtingenformulier correct en volledig in te vullen via onderstaande link, zodat we zo snel mogelijk kunnen overgaan tot gedeeltelijke terugbetaling.

Graag hadden wij alle gevraagde gegevens binnen ten laatste op 31 maart e.k.
 


Tot slot willen wij nogmaals benadrukken dat wij het heel belangrijk vinden dat iedereen gezond blijft.  De gezondheid van familie, dansers, kennissen, vrienden … is van het

grootste belang in deze moeilijke periode.  We durven hopen op jullie steun en solidariteit, waarvoor hartelijk, hartelijk dank.

 


Met vriendelijke groeten en nogmaals bedankt voor jullie begrip!

 

 

Blijf gezond !!!!

 

 

Namens het team van Jeugd & Dans vzw :

De raad van bestuur, het personeel, alle danspedagogen, pianisten en begeleiders, en het Vlaamse Jeugdwerk

Jeugd & dans vzw

Meistraat 2

2000 antwerpen

  • Facebook
  • Instagram
LOGO_SWINGIT.png

SwingIT

Beheer je dansschool