SNEEUWWITJE

PDE_15korting_640x480_1.jpg

Prima Donna Events denkt ook aan de kleinste balletliefhebbers! Met “Sneeuwwitje, het sprookjesballet” toveren we het eeuwenoude sprookje om tot een magisch dansspektakel. Klassiek ballet met een live symfonisch orkest en niemand minder dan Jeremy Vandoorne,  gekend als Xavier uit ROX,  als verteller vormen samen een onvergetelijke ervaring voor het ganse gezin! Kom op 15 december naar Stadsschouwburg Antwerpen of 26, 27 december naar Capitole Gent en beleef een betoverende namiddag met Sneeuwwitje en de zeven dwergen!

Met live symfonisch orkest
Jeremy Vandoorne, als verteller
Doelgroep: voor kinderen vanaf 3 jaar
Duur: ongeveer één uur

DATA EN TICKETS

Boek je tickets via ons, en krijg 15% korting!

Bij het boeken van je tickets maak je gebruikt van de kortingscode "DANS".

De korting zal dan automatisch worden verrekend.

Zondag 15/12/2019

14u

STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN

Zondag 15/12/2019

17u

STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN

Donderdag 26/12/2019

14u

CAPITOLE GENT

Donderdag 26/12/2019

17u

CAPITOLE GENT

Vrijdag 27/12/2019

11u

CAPITOLE GENT

Vrijdag 27/12/2019

14u

CAPITOLE GENT

IN DE PERS

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND…
WIE WORDT DE ALLERLEUKSTE VERTELLER VAN HET LAND?

Niemand minder dan Jeremy Vandoorne, gekend als Xavier uit ROX, zal de rol van verteller in “Sneeuwwitje, het sprookjesballet” op zich nemen. Geen evidente rol voor Jeremy Vandoorne, hij moet het sprookje bij de allerkleinste balletliefhebbers op een boeiende, interactieve manier met de nodige humor overbrengen. Maar daar vreest Jeremy Vandoorne helemaal niet voor, integendeel.

“Ik ben verheugd dat Prima Donna Events met dit project tot bij mij kwam. Het is de eerste keer dat ik meespeel in een balletproductie maar ik sta te popelen om eraan te beginnen. Gelukkig moet ik niet mee dansen, dus wie daar op had gehoopt moet ik teleurstellen, geen roze tutu of plié voor mij. Maar daar gaat dan ook mijn kus aan Sneeuwwitje ;).

Het is mijn rol om een sterke mixvorm van acterende/presenterende monoloog te brengen om het geheel woordelijk te overkoepelen en zo op een interactieve en boeiende manier het sprookje te vertellen aan de kleine balletliefhebbers. 
In een mix van theater en ballet met live symfonisch orkest willen we de kleine en grote dansliefhebbers een onvergetelijke middag bezorgen met dit uniek concept. 

Ik ben blij dat Prima Donna Events naast de professionele balletdansers en muzikanten voor mij koos in deze hoofdrol, we spelen met
“Sneeuwwitje, het sprookjesballet” op 15 december (14u & 17u) in Stadsschouwburg Antwerpen en op 26 (14u & 17u) en 27 december (11u & 14u) in Capitole Gent dus de lat ligt hoog en zeker de verwachtingen!”

HET VERHAAL

Het eeuwenoude sprookje van de gebroeders Grimm wordt omgetoverd tot een magisch dansspektakel.

De koningin heeft de wens om een dochtertje te krijgen met een huid zo wit als sneeuw, haren zo zwart als ebbenhout en lippen zo rood als bloed. Kort na de geboorte van dit dochtertje, Sneeuwwitje, sterft de koningin. De koning hertrouwt daarna en de stiefmoeder van Sneeuwwitje is een erg ijdele vrouw. Elke dag vraagt ze aan haar magische spiegel, “ spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het hele land?”. Waarop de spiegel antwoordt dat zij dat is. Wanneer sneeuwwitje 7 jaar oud is, is zij inmiddels veel knapper dan de stiefmoeder en de spiegel zegt dan ook dat zij 1000 x mooier is.

De koningin kan dit niet verdragen en wil Sneeuwwitje dood. Daarom beveelt ze de jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en haar daar te doden. Dat kan de jager niet over zijn hart krijgen en laat Sneeuwwitje ontsnappen. Hij neemt de lever en longen van een zwijn mee en vertelt dat het prinsesje dood is. In het bos komt Sneeuwwitje bij een klein huisje, dat van de zeven dwergen. Hier eet en drinkt ze wat waarna ze in slaap valt. Als de dwergen thuiskomen zien ze Sneeuwwitje. Ze vinden haar zo mooi dat ze haar laten liggen. De volgende morgen stelt Sneeuwwitje zich voor aan de zeven dwergen, vertelt wat er gebeurd is en ze mag blijven in ruil voor het doen van het huishouden.

Inmiddels heeft de koningin weer aan haar toverspiegel gevraagd wie de mooiste van het land is. De toverspiegel vertelt dat dit nog steeds Sneeuwwitje is en dat ze in het bos bij de zeven dwergen woont. De koningin verkleedt zich als een oud vrouwtje en met een giftige appel brengt de stiefmoeder Sneeuwwitje in een magische diepe slaap, waaruit Sneeuwwitje alleen kan ontwaken wanneer iemand haar uit liefde kust. De dwergen denken dat Sneeuwwitje dood is en diepbedroefd leggen ze haar in een glazen kist.

​Uiteindelijk komt er een prins langs die Sneeuwwitje kust, waarna ze weer wakker wordt. Sneeuwwitje trouwt met de prins en ze leven nog lang en gelukkig.